A napelemes rendszerek telepítése nem kell feltétlenül nagy extra terhet rójon a családi kasszára. Az otthonfelújítási támogatás keretében ugyanis a gyermeket nevelő családok lakhatási körülményeinek javítása, a hazai lakásállomány megújulásának ösztönzése és az építőipari ágazat fehérítése érdekében vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatás vehető igénybe napelemes rendszerek telepítéséhez. A támogatást a legalább egy gyermeket váró vagy nevelő személy, mint igénylő igényelheti, vagy az azonos lakóhellyel rendelkező házastársak vagy élettársak közösen, együttes igénylőként igényelhetik egy alkalommal.

Az otthonfelújítási támogatás összege a felújításra fordított költségeknek legfeljebb az 50%-a lehet, amely azonban nem lehet több 3.000.000 Ft-nál. Fontos szabály, hogy a Kincstár által kiutalt támogatás összegében a vállalkozási díj és az anyagköltség 50-50%-ban oszlik meg. 

A támogatás összegéről, az igénybevétel menetéről és a benyújtáshoz szükséges dokumentumokról az alábbi oldalon található részletes tájékoztatóban informálódhat.

További információk a támogatásról, valamint a nyomtatványokról a Magyar Államkincstár oldalán találhatók.

Bizonytalan, nem tudja, hogy kezdjen hozzá? Keressen minket és segítünk, nem csak a kivitelezésben, hanem az igénybe vehető támogatás mértékének kalkulációjában is!